FSC en PEFC

Certificeringen en kwaliteitsnormen.

BLAGO levert FSC en PEFC gecertificeerd hout.
Het hout wat als FSC en PEFC gecertificeerd hout gekocht wordt, wordt op dezelfde manier doorverkocht. We kopen en verkopen FSC en PEFC hout maar ook hout wat niet gecertificeerd is. Omdat we zelf als bedrijf niet gecertificeerd zijn houden we deze zaken strict gescheiden.


FSC (Forest Stewardship Council) is een internationale organisatie met een hoofdkwartier in Bonn. De organisatie werd in 1993 in Toronto opgericht op initiatief van milieuorganisaties. De FSC zet zich in voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd, waarbij op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. De FSC draagt bij aan de bescherming van onze bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

 

PEFC (Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes) of PEFC International is een onafhankelijke organisatie gevestigd in Genève en is in 1999 opgericht door 11 landen, ondersteund door vertegenwoordigers van ruim 15 miljoen boseigenaren. Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat bossen ecologisch, sociaal en economisch verantwoord worden beheerd. Dit hout is bovendien traceerbaar vanaf het bos tot in het eindproduct.